Huisartsenpraktijk Korte Geer gaat voor kwaliteitsimpuls

Foto huisartsen en CFM

Huisartsenpraktijk Korte Geer vindt ruimte

[LEUSDEN] Huisartsenpraktijk Korte Geer, waar drie huisartsen hun praktijk houden en twee waarnemend huisartsen wekelijks te vinden zijn, heeft al jaren meer ruimte nodig. Deze ruimte hebben ze nu gevonden in het aangrenzende pand van de fysiotherapie.

Ongeveer tien tot vijftien jaar lang waren ze op zoek naar meer ruimte vertelt huisarts Marnix van der Leest. Zelf kwam hij tien jaar geleden bij de huisartsenpraktijk en sinds drie jaar heeft hij de praktijk van huisarts Wouter van den Berg overgenomen. ,,We hebben een grote praktijk met een patiënten aantal van 7500 Leusdenaren en zitten al vele jaren in deze wijk. De praktijk bestaat uit drie losse huisartsenpraktijken maar we werken, waar nodig, zeker samen. In de loop van de jaren merken we veel veranderingen. Van een kleine organisatie zijn we gegroeid naar een grote organisatie met twee waarnemend huisartsen, huisartsen in opleiding, meerdere doktersassistenten als ook praktijkondersteuners en een praktijkmanager om alles te coördineren.”

KWALITEITSIMPULS ,,Op een gegeven moment kwamen we op een punt dat de ruimte hier te klein was om te doen wat we eigenlijk willen doen. Meer ruimte was nodig maar waar vind je die? In onze eigen wijk ruimte vinden die aan onze eisen voldeed, was erg lastig.” Uiteindelijk bleek buurman Gert Oudshoorn, fysiotherapeut in de praktijkruimte op nummer 6 met pensioen te gaan. De aanwezige fysiotherapeuten bleken geen van allen in voor het ondernemerschap en er werd gekeken naar andere opties. ,,Voor ons bleek het een mooie kans om ons oppervlakte te vergroten. Er is contact gezocht met CFM Leusden, fysiotherapie praktijk aan de Lepelaar. Zij nemen het niet-materiële deel over, zoals de fysiotherapeuten en de patiënten. Tevens is het een goed moment om te kijken naar de mogelijkheden van samenwerking en daar verdieping te zoeken.” Een verbouwing zal in stappen de komende tijd gaan plaatsvinden. ,,Mogelijk biedt dat op termijn nog ruimte voor andere zorgverleners maar wel op een kleinschalige manier. Eerst gaan we zorgen dat het gebouw gemoderniseerd wordt en voldoet aan de huidige eisen. We willen niet groter in aantal patiënten maar wel een kwaliteitsimpuls geven aan onze praktijk.”

ZORG OP MAAT ,,De korte lijntjes tussen huisarts en fysiotherapeut is één van de pluspunten,” geeft Nanja Metz – van Dam aan, één van de twee eigenaren van CFM Leusden. ,,We werden benaderd of we wilden gaan samenwerken met de huisartsen aan de Korte Geer. Behalve deze samenwerking was het voor ons ook belangrijk of de fysiotherapeuten die er al waren een meerwaarde voor ons team zouden zijn. Zelf hadden wij al veel kennis in de praktijk door het behalen van vier Masters, specialisaties, maar bij deze fysiotherapeuten waren er weer andere specialisaties aanwezig zoals behandelen bij lymfoedeem of ouderenzorg.” Frank Giezen, tevens eigenaar CFM Leusden, geeft aan dat de versterking met de fysiotherapeuten en de huisartsen zorgt voor betere zorg omdat er meer mogelijkheden zijn voor het leveren van zorg op maat.

 


15-04-2018